Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga vid Väsman

Annons

-Vi ligger på för att kommunen ska göra en detaljplan för området så vi vet vad som gäller, säger Bo A Johansson, förvaltningschef vid Ludvikahem.

Redan i oktober 2003 gjorde Ludvikahems ordförande Gun-Britt Malmkvist (s) ett utspel i NLT.

Hon sade sig drömma om att bolaget skulle få bygga hyreshus med maximalt tre våningar vid Kajvägen, nära Väsmanstranden.

Ett tämligen exklusivt boende vid sjöstranden men samtidigt nära centrum skulle speciellt kunna attrahera dem som nått upp i den högre medelåldern samt yngre pensionärer, menade hon.

- Vi är några socialdemokrater som har diskuterat lite löst kring ett boende för gruppen "55 plus". Människor som känner att de skulle vilja göra sig av med villan.

-Det vore också bra att få lite mera rotation på villamarknaden så yngre människor lättare kan hitta en villa, sade Malmkvist.

Nu, 3,5 år senare, har Malmkvists byggidéer stöd bland de högsta cheferna i bolaget.

-Vi är väldigt intresserade av Väsmanstranden, understryker Bo A Johansson som också säger att bolagets vd Ulf Rosenqvist står i begrepp att skicka ett brev i detaljplaneärendet till kommunen.

Johansson tror inte att det skulle bli några problem att få nya lägenheter vid Väsmanstranden uthyrda.

Detta förutsatt förstås att hyrorna inte hamnar på orealistiska nivåer.

-Vi driver på för flerfamiljshus vid Väsmanstranden, dock inte i form av höghus. Sedan är det viktigt med annan service i området, exempelvis någon form av butiker och bra förbindelser med centrum, säger Bo A Johansson.

Lyviksberget har ju också blivit hett de senaste månaderna.

I de gamla planerna för det området medges möjligheter till byggande av bostäder i form av både flerfamiljshus och villor.

Flerfamiljshus kan det bli längre upp på Lyviksberget, norr och nordväst om det nya handelsområdet, medan villor kan byggas närmare Finnäset.

-Lyviksberget är inte intressant för oss. Det ligger för långt från centrum och är därför mer lämpat för egnahem, fastslår Bo A Johansson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons