Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga camping på Roths äng

Annons

- Jag har gett byggjobbet till Mikael Nyman på NJ Bygg.

Hur blev priset?

- Det vet jag inte än. Det återstår el, vatten och inte heller köket är upphandlat. Färgsättningen är inte klar men plattan är redo för bygget, säger Kristensen.

Efter goda råd från byggaren har Kristensen fått klart för sig att det nog inte går så snabbt som han hoppats med invigning sista april.

- Så fort kan det inte gå men till sommaren, be- dömer Nyman som nu är i full färd med att beställa byggvaror till projektet.

- Kommer vi i gång i juni så får jag vara nöjd, säger Kristensen som efter alla uppmuntrande ord nu presenterar nästa idé för Väsmanstranden.

- Jag har lagt förslag på en korttidscamping på Roths äng. Den ligger otroligt bra centralt till och Roths äng används inte idag.

Hur många platser kan man ordna där?

- 75 stycken har jag föreslagit.

Blir det inte en konkurrent till campingen i Östansbo?

- Den i Östansbo ligger fem-sex kilometer från centrum. Jag tror inte att en enda campinggäst i Östansbo idag går in till stans restauranger och affärer på kvällen.

- Östansbo måste vara kvar som camping och för långtidsuppställnming av husvagnar. Min idé om Roths äng handlar om gäster som kommer på dagen och stannar över natten.

Kan det löna sig?

- Ja, medelfamiljen idag gör av med mellan 500 och 1000 kronor per dygn. Den här turismen skulle dra in massor med pengar till stans företagare och bidra till att stan börjar blomstra, säger Kurt Kristensen.

Han hoppas också att kommunen nu bygger gångbron över järnvägen från stan.

- Då är jag säker på att det kommer mer byggprojekt som gör att stan får ett bra strandliv.

- Den 14 januari ska båtklubben ha möte. De har efter mina och motorbåts-klubbens planer på pir och hamn fått en stor medlemstillströmmning.

- Det är en rad Ludvikabor som vill flytta hem sina båtar från Barken till Väsman, säger Kurt Kristensen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons