Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill boka Pärlan vid Barken tio år framåt

Annons

Orsaken till att Petri Karhukorpi vill få fram ett avtal som löper på tio år är att han inte räknar med att det blir en succé under de första två åren.

- Det tar ett tag att jobba upp ett sådant arrangemang. Men när det är gjort så vill man förstås inte att någon annan aktör går in och tar över.

Än så länge handlar det bara om en förfrågan som han via e-post skickat till parkens nya ägare, Smedjebackens kommun. Men uppgifterna om hans intresse har redan nått ut till den nya styrelse som ska ta över driftsansvaret för anläggningen.

Den nyblivne ordföranden, Tommy Andersson, har inga invändningar. Tvärtom tas intresset emot med öppna armar. Petri Karhukorpi hör dessutom till de etablerade aktörerna som man gärna knyter kontakten med menar Tommy Andersson.

- Petri har mycket idéer, och det behövs mycket nytänkande nu, säger han.

Petri Karhukorpi har som tidningen tidigare berättat även köpt in kanalbåten, vilken under den närmaste framtiden kommer att marknadsföras inför sommaren.

Han nämner att det finns mer på gång kring kanalbåten. Bland annat har det etablerats en kontakt med företaget Äventur i Söderbärke.

När det gäller Söderbärkeparken och den nya styrelsen som ska ta över tror Petri Karhukorpi att förutsättningarna är goda för att anläggningen kommer att leva upp.

- Det är ju exempelvis bra att en sådan kraft som Fredrik Gleisner finns med i sammanhanget.

- Jag försökte ju tidigare få ett samarbete med den gamla föreningen. Men våra kontakterna stannade vid att man kontaktade mig i samband med Jerry Williams framträdande.

- Man hörde sig för om vi kunde låna ut plastmuggar, och om jag inte minns fel så hämtades kring 3 000-4 000 muggar. Sedan hörde vi inget mer från parkstyrelsen.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons