Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill att kommunen flyttar busshållplats

Annons

Anders Goodholm förhandlar för närvarande med en livsmedelskedja om att etablera butik i Konsums gamla lokaler.

Enligt Goodholm hoppade den först tilltänkta franchisetagaren av bland annat på grund av dåliga parkeringsmöjligheter. Den han nu förhandlar med har som krav att bushållplatsen flyttas för att möjliggöra åtta till tio snedparkeringar utanför butiken.

-Jag hoppas de förstår vad det här skulle betyda både för befintliga butiker och den planerade, säger Anders Goodholm.

Han menar att ur kommunens synvinkel borde flytten betraktas som en investering. Utan ny busshållplats ingen livsmedelsbutik i centrum.

-Det måste bli dyrt för kommunen med hemhjälp för de pensionärer som inte klarar att själv handla nere vid riksväg 70.

Anders Goodholm vill gärna se en busshållplats med bänkar och vindskydd eftersom busshållplatsen vid Brunnsjögatan tas bort. Om en ny busshållplats står klar den 20 augusti, då de nya busslinjerna startar, kommer Goodholm jobba för att den nya livsmedelsbutiken startar vid samma tidpunkt.

- Jag har lite svårt att uttala mig om förslaget så här hastigt och lustigt, säger Bertil Karlsson på serviceförvaltningen.

Direkt avvisande är han inte även om det finns omständigher som måste utredas. Stora summor läggs ner i ombyggnationen av Gussarvsgatan. Det är inte säkert att det finns pengar kvar för en flytt av busshållplatsen enligt Bertil Karlsson.

Flyttas busshållplatsen hamnar den i vägen för andra fastigheter som måste vara tillgängliga med servicebilar och flyttbilar. Det är inte säkert att de är lika pigga på att ha busshållplatsen där, tror Bertil Karlsson.

Ett annat alternativ, som Karlsson ser det, är att placera busshållplatsen vid Handelsbanken.

Han poängterar dock att det kan bli dyrbart med en tillfällig lösning med tanke på att även Åsgatan ska byggas om.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons