Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken inlärd hjälplöshet är dyrast?

Annons

Svar till Olle Wickbom:

Inlärd hjälplöshet skrev Olle Wickbom om i onsdags. Det är ett intressant begrepp.

Den största inlärda hjälplösheten tror jag handlar om att kvinnor tar så mycket ansvar för det obetalda hemarbetet. Väldigt många män och yngre kvinnor kan i dag inte sköta sin egen vardag.

En väldigt stor samhällskostnad för detta är alla män som inte kan ta ansvar, och som befolkar vår rättspsykiatri och våra fängelser.

Att inte kunna laga sin mat, tvätta sin tvätt, planera sina inköp, sköta en budget, leva vardagsliv med sina barn skapar en gigantisk inlärd hjälplöshet. Väldigt många är drabbade av denna hjälplöshet.

Att inte klara av dessa saker gör att beroendet och behovet att kontrollera kvinnor också ökar och därmed misshandel och övergrepp. Detta leder också till oerhört stora kostnader och stort lidande för många.

Det leder också till ett större alkoholmissbruk för att döva okunnandet och beroendet. Vilket också kostar en hel del.

Jag tycker att vi ska lära människor att ta eget ansvar, inte bara för den egna familjen utan för det gemensamma och de gemensamma resurserna.

Vad är det du Olle Wickbom vill ta bort, som i dag kostar? Åldringsvården? Barnomsorgen? Socialbidragen? A-kassa? Sjukpenning? Sjukbidrag? Vägbygge? Skolor? Sjukhus?

Vad är det du tycker vi ska sköta själva av detta? Och vem ska göra det?

MONICA BRUN RIKSDAGSKANDIDAT FÖR F!

Mer läsning

Annons