Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka ska bada i bassängen?

Annons

Äventyrsbadet är tydligen lagt på is. Istället ska vi ha en simbassäng i Stadsparken.

Visserligen var det oerhört hett för någon vecka sedan men nog måste ett sådant förslag betecknas som mer eller mindre rubbat. Jag fattar inte vilka som ska bada i denna bassäng.

Ludvika är väl den stad i Sverige som kan erbjuda sina invånare en mängd olika badplatser inom stadsgränsen. Skuthamn, Jägarnäsbadet, Hällarna, Knutsbotjärn, Nottjärn, ja listan blir hur lång som helst. En utomhusbassäng kräver dessutom ständig tillsyn.

Löv, kvistar, glasspapper och avgaser allt kommer att falla ner i plurret. Och på vintern, ska den vara isbana då?

Menar de styrande verkligen att folk ska föredra att plaska runt i en 50-metersbassäng istället för äventyrsbadet i Borlänge.

Jag tycker att det är bra när det kommer friska idéer och att människor försöker utveckla och förnya, men det måste väl ändå finnas någon verklighetsförankring.

Nej, gör något radikalt. Bort med järnvägsstationen, busstationen, järnvägsspåren och Lidl och skapa ett centrum vid Väsmans strand.

Det skulle kunna bli attraktivt med sjöliv, restauranger, fina lägenheter och en scen med dansbana.

Tänk vilken styggelse att hela detta fina område nu är mer eller mindre avskuret från stan bara för att en fyra-fem tåg ska passera om dagen.

Det är verkligen en och annan politiker som har mycket på sitt samvete och som bidragit aktivt till att förfula Ludvika. Man blir faktiskt förbannad.

VISIONÄR

Mer läsning

Annons