Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vildcampare är enormt besvikna

Annons

Vi vildcampare har tagit del av det kommande beslutet i kommunfullmäktige om att avgiftsbelägga oss vildcampare, och jag måste säga att besvikelsen är enormt stor bland oss så kallade vildcampare. Vi utmålas som lortgrisar som skitar ner naturen kring älven och snyltar på Älvdalens befolkning, när det egentligen är vi som under alla år hållit rent och gallrat så att platserna vid älven ska vara och förbli åtråvärda i framtiden. Jag har under mina 25 år som vildcampare aldrig sett någon som medvetet har skitat ner efter älven så det är nog på sin plats att Älvdalens kommunansvariga och Per och hans lakejer går ut med en offentlig ursäkt till oss vildcampare. Jag skulle vilja kalla det Ni håller på med för grov hets mot folkgrupp.

Det är inte så att vi inte är beredda att betala för att stå vid älven men vi reagerar, för att uttrycka det milt, mot det helt horribla beloppet av 60 kronor per dygn eller 300 kronor i veckan.

Vad förväntas vi få för de pengarna? Jo, vi kommer att få sitta och skita på världens dyraste utedass och dessutom hålla med eget papper, och bli servade med ved som är uppställd under bar himmel och som är omöjlig att få eld på,. Vidare kan sägas att vi inte använder så mycket utan det blir väl som tidigare att någon fräck älvdalsbo eldar upp det hemma i stugan. (Egen härd är guld värd).

Vad vi kan anse som rimligt belopp är 30 kronor per dygn eller 150 kronor i veckan. Om ryktet stämmer, att vi endast får stanna vid älven i två veckor, betyder det att vi sedan kommer att utvisas från Älvdalens kommun? Då undrar jag vidare: När kan vi vildar få återvända till älvens strand eller är jag portad för resten av sommaren när jag förbrukat mina två veckor?

Det jag inte kan förstå är att ni älvdalsbor och näringsidkare inte reagerar utan sitter tysta och tydligen tycker att vi vildcampare parasiterar på er och inte ser oss som en resurs som ni tjänar pengar på. Tyvärr så är det nog så att det finns ett fåtal älvdalsbor som hatar oss vildcampare och som har jobbat för att uppnå borttagandet av vildcampingen så dessa ostört kan flugfiska och kroka sina vänner harren och sätta tillbaka de skadade små liven med förhoppningsvis bara lite tandvärk.

Jag uppmanar Älvdalens kommunledning att ta sitt förnuft till fånga och sätta ett rimligt pris på vildcampingen utan tidsbegränsning, annars kommer jag och många flera garanterat att lämna Älvdalen för omkringliggande mer generösa kommuner. Bara ryktet om den kommande för-ändringen har gjort att många redan har lämnat kommunen. Dessutom har mina tyska vänner informerat att när de kommer hem till Tyskland, kommer de att gå ut i tidningarna och varna medborgarna för vad som håller på att hända i Älvdalen.

Går förslaget, som det ser ut idag, igenom i kommunfullmäktige den 20 juni 2005, då uppmanar jag alla campare att lämna kommunen för då är vi inte välkomna.

Med vänlig hälsning

VILDCAMPARE

Mer läsning

Annons