Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tar över rodret"

Annons

Att Harutun nu går ut och berättar att partiet vill se den avstängde läkaren Inga Kristiansson-Evald som sin kandidat till kommunalrådsposten är minst sagt överraskande. Hittills har han varit mycket förtegen om vilka personer som ingår i partiets interimstyrelse och vilka namn som kommer att finnas på partiets valsedlar.

- Vi har en rad namn men vilka de är presenteras först i samband med att listorna överlämnas till länsstyrelsen den sista april, säger Wahan Harutun.

Inga Kristiansson-Evald bekräftar att hon tackat ja till uppdraget inom Kommunpartiet.

- Jag var på Wahan Harutuns möte och det kändes verkligen piggt och nytt och att det fanns stor handlingskraft. Jag tror att vi kan bli den lilla människans parti och stå för demokratisk öppenhet, säger hon.

Inga Kristiansson-Evald har tidigare varit aktiv inom Kristdemokraterna där hon bland annat tills nyligen återfanns på trettonde plats på landstingslistan. Den senaste tidens turer kring hennes roll som läkare har dock gjort att hon lämnat landstingspolitiken och begärt utträde ur det kristdemokratiska partiet.

Wahan Harutun är övertygad om att hans nya parti kommer att skörda stora framgångar vid höstens val.

- Vi ska ta över rodret här i Vansbro kommun. Blir vi inte störst så är jag ändå övertygad om att vi blir näst störst och då kommer vi ändå att ta över makten, säger Wahan Harutun självsäkert.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons