Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska ta makten"

Annons

- Ger väljarna oss sitt förtroende kan jag lova en flygande start på det arbete vi lovar utföra där investeringar och sysselsättning är något av ledstjärnan för oss, säger Lasse Mattsson-Frost och tillägger att inom den nya gruppen finns en bred och unik kompetens inom de flesta sektorer.

- Men vi nöjer oss inte med det. Därför har vi knutit till oss en grupp mentorer. Det är Lennart Thorslund, Mats Budh, Ove Axelsson, Anders Romson, Konny Kolping och Karin Nises, anger han och fortsätter.

- Under hela våren kommer vi att anlita den här gruppen för att få ett snabbt och bra resultat och i vårt arbete ingår att dra med Älvdalen och Orsa och vid behov även Rättvik och Leksand i ett samarbete. Vi ska vara en Siljansgrupp, en enhet, och gärdesgårdar, i den mån de funnits, ska rivas.

Lasse Mattsson-Frost säger att han själv har kontakterna med Älvdalen, Tomas Lind tar kontakterna med Orsa och Jonas Estéen ska etablera kontakterna med Leksand.

- Orsa och Leksand ser vi som goda föredömen för det vi vill åstadkomma själva. I de kommunerna finns en positiv inställning och en politisk enighet om målen.

- Vi vill bygga upp ett nätverk där Mora ska vara huvudbasen i Siljansregionen.

Lasse Mattsson-Frost har även kontakter med Mönsterås i Småland och anledningen är, säger han, att han vill vidga vyerna och etablera näringslivskontakter.

- Vi har även knutit till oss Jan Friberg som hjälper oss med IT-kommunikation och vi kommer inom kort att ha en egen hemsida där allmänheten mera detaljerat kan följa vad vi vill åstadkomma.

Det är alltså budskapet från Lasse Mattsson-Frost en och en halv månad efter det han gick ut och presenterade de nya namnen som vill in i det politiska livet i Mora.

- Vi har en olycklig situation i Mora som vi vill ändra på. Mora var en gång en kommun på offensiven och det är dit vi ska tillbaka, slutar Lasse Mattson-Frost i årets första valtal.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons