Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi på landsbygden framställs som fånar

Annons

Svar till Josva, 9/1:

Skaffa dig kunskap. Vargen är totalt ofarlig för människan. I det här sammanhanget finns ingen som helst anledning till oro för barnen. För djuren kan man ju oroa sig något, men man minskar risken radikalt med bra stängsling.

Har du hunden i koppel kan du vara lugn. De allra flesta djurägare får aldrig problem med rovdjur. Att man får mindre straff för att skjuta en människa än ett fredat djur är en myt.

Ett undantag finns dock, för jägare är det inte straffbart att döda en människa för att man tycker ryggsäcken ser ut som en älg. Det är sorgligt men har inte med detta att göra.

Du kan inte få oss att "förstå att vi har stora problem med vargen" därför att vi inte har det. Vad vi däremot har problem med är en enorm propaganda iscensatt och driven av delar av jägarkåren, de som har en syn på naturen som sitt privata skafferi.

Med ständiga upprepningar av felaktiga fakta, låtsad omsorg om djurägare och skrämselpropaganda, lurar man människor på landsbygden att framstå som fånar vars största problem är att de är rädda för vargen.

Om du är en aktiv del i denna propaganda eller ett offer för den kan jag inte veta, men jag antar det förra.

YLVA LINDBERG, MITT I VARGREVIR

Mer läsning

Annons