Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi känner oss lurade

Annons

Vi i kvinnojouren i Ludvika vill genom det här brevet visa att styrelsen och våra medlemmar har reagerat lika starkt som dom flesta av oss som sett SVT:s reportageserie "könskriget". Vi kände oss lurade, förda bakom ljuset och kränkta då vi inte kände igen fenomen som belystes i programmen.

Fenomen som "satanismrörelse" och att jämföra "män som djur" samt "inte behandlingsbart beteende" bland de män som slår och att detta skulle bero ensidigt på könsmaktsordningen. Under de 20 år som Ludvika Kvinnojour har skyddat, hjälpt och stöttat kvinnor och barn som flytt hemmet på grund av våld har vi inte stött på och haft uppfattningar som de ovannämnda.

Sedan programmen sändes har vi haft styrelsemöte där vi beslutade att begära av Roks förklaringar samt visa ansvar mot oss jourer ute i landet. Vi har i dag fått ett pressmeddelande:

"Män är inte djur", från Roks styrelse där de redovisar den uppkomna situationen och dess bakgrund. Vi är öppna för frågor och diskussioner.

Vi hoppas på fortsatt gott samarbete med kommunpolitikern då vi ser att utan gemensamma insatser kommer vår ideella stöd-insats inte att kunna fortsätta.

STYRELSEN LUDVIKA KVINNOJOUR

Mer läsning

Annons