Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi i Femman avgjordes på mållinjen

Annons

Knutsbo skola och Aspeboda skola hade tagit sig till kvartsfinal och vem som skulle gå vidare till semifinal skulle avgöras på Knutsbo skola i Ludvika.

Efter de två första frågorna låg laget från Knutsbo, Johan Winter, Emil Segerbäck och Linnea Lindén, under med två poäng.

De hade missat poängen på frågor om mobiltelefoner och en på sommarplågan, låten om Zlatan.

Under hela tävlingen hade sedan laget från Aspeboda skola, Madelene Carlsson, Rebecca Albertsson och Jakob Nyberg, ett övertag på två poäng.

Under de tio snabbfrågorna klarade lagen tre vardera och och ställningen var fortsatt den att Aspeboda skola ledde med två poäng.

Inför sista frågan, det som kallas stegen och där lagen själva väljer nivå på svårighetsgraden, från ett till fem poäng, såg det ut som att Aspeboda skulle ta hem det hela.

Men när programledaren Robert Frisk, från Radio Dalarna, läste upp ämnet kom det ett tydligt nej, från Aspebodas lag och ett sken av glädje från Knutsbo skolas lag. Ämnet de skulle tävla i var hundraser.

Knutsbo valde nivå tre på sin fråga och Aspeboda valde nivå två.

Knutsbo visste att den hund som är med i filmerna om Lassie är en collie och hade därmed säkrat ytterligare tre poäng. Aspeboda skulle svara på frågan om vad det är för ras på den hund som är med i Vi på Saltkråkan och de gissade att det var en blandras.

Domaren Maud Granberg kunde berätta att det var en Sankt Bernhardshund och därmed var saken avgjord.

Knutsbo skola vann med 13 poäng mot Aspeboda skolas 12 poäng.

Vem Knutsbo skola får möta i semifinal avgörs kommande tisdag.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons