Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har samtal på alla inkommande linjer"

/
  • Åke Andersson, skadechef på Dalarnas försäkringsbolag, säger att det är många som hör av sig och anmäler skador i spåren av stormen.

Det är fortfarande svårt att se vilka konsekvenser stormen haft, men på Dalarnas försäkringsbolag är man nedringda av kunder som nu anmäler skador.
– Vi kan se att många bilar blivit skadade. Men vi har också mycket på villor och fritidshus, säger skadechef Åke Andersson.

Annons

Åke Andersson, skadechef på Dalarnas försäkringsbolag, säger att det är många som hör av sig och anmäler skador i spåren av stormen.

– Det går för högtryck just nu. Vi har samtal på alla inkommande linjer och har även tagit emot många anmälningar via internet. Det är för tidigt att säga något om omfattningen ännu, många är bortresta och har inte upptäckt skador ännu. Det kommer undan för undan den här veckan och säkert en bit in i nästa.

Han förklarar att man nu arbetar med att samla in en bild av vad som skett och att man försöker bilda sig en uppfattning om de skador som uppstått. Men att man förmodligen kan börja summera först om någon vecka då man behöver tid på sig att se vad som hänt.

– Vi kan se att många bilar blivit skadade. Antingen av sådant som flugit omkring i luften eller att man kört in i träd som legat över vägen. Sedan har vi mycket skador på byggnader, villor och fritidshus.

– Vad gäller skogen så tittar man på omfattningen just nu men det är inte akut på samma sätt annat än det som ligger över vägar. Då är det mer akut med byggnader och med det elavbrott som uppstått. Vi hoppas att man löser det snart och att strömmen kommer i gång innan det blir kallt. På det viset har det varit bra med varmgrader de här dagarna.

Åke Andersson förklarar att kunderna nu ska anmäla de skador som kan ha uppstått och att man bör ta hand om och skydda den egendom som drabbats.

– Det kan handla om att täcka över sådant som gått sönder och se till så att inte skadorna blir värre. Man får använda sunt förnuft och ta hand om det som finns.

Mer läsning

Annons