Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har haft rekord i sommar"

Annons

- Det är puls, mycket att göra och många besökare. Det känns bra, säger muséets sekreterare Karin Högberg.

- Vi upplever att det har totalvänt sedan mitten av juli. Då började det öka och det har hållt i sig.

Karin berättar att det höga besökarantalet håller i sig. Onsdagen den här veckan var muséets näst bästa dag hittills i år, med 488 betalande besökare.

Också bland handlarna i Mora är tongångarna positiva, efter en lugnare inledning av sommaren.

- Vi har haft rekord i sommar. Juli har till och med varit bättre än december i fjol, med julhandeln. Det är tack vare norrmännen som kommit tillbaka, säger AB O. Carlssons Sven Helgesson.

- Det var lite segt i början av sommaren, men från midsommar har det bara ökat.

Bertil Kröjtz vid Mora bokhandel instämmer.

- Det var segare i början av sommaren än vanligt, sen har det gått bättre och bättre. Det är nog bästa juli vi har haft på flera år, och totalt något bättre än normalt sett över hela sommaren.

Sonja Sys, som driver Glassbaren, vid kajen, har upplevt bästa juli-månaden sedan företaget startades för fyra år sedan. Hon har inte räknat fram exakta siffror men tror att försäljningen sammanlagt ligger något högre än i fjol.

Mora camping har haft en högre beläggning i år än förra året. Campingföreståndare Rolf Hansson berättar att det varit en jämnare fördelning av gäster olika veckor i år, med mindre extrema toppar och dalar. Störst har trycket varit på uthyrningen av stugor under industrisemestern.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons