Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har brist på större lägenheter"

Annons

- Ser man enbart till intressesiffran så kan det upplevas som om det finns ett stort bostadsbehov i Särna, men jag ser det nog inte riktigt så, förklarar Jan-Erik Hällgren.

Stiftelsen har i dagsläget nio lägenheter lediga för uthyrning. Fyra ettor med kokvrå, en etta med kök samt en tvåa som är under renovering. Därtill finns det tre tomma pensionärslägenheter.

- Vad vi saknar är större lägenheter och det är främst till dessa som det anmälts intresse. Jag upplever inte situationen som akut. De som söker lägenhet har genomgående i dag ett boende som de gärna vill växla upp när tillfälle ges, förklarar Jan-Erik.

- Vi har även en del äldre som väntar på att rätt lägenhet ska bli ledig. Då är de beredda att lämna det hus de bor i.

Samtidigt har det visat sig att det under årets fem första månader skedde 14 omflyttningar inom stiftelsens bestånd i Särna. Det handlade om par som flyttade ihop, andra som bytte lägenheter och lägenheter som lämnades där andra kunde flytta in. Av de 14 förändringarna handlade elva om rena nyinflyttningar.

- Bristen vi har just nu är väl främst på treor, säger Jan-Erik Hällgren.

- Visst skulle det vara välkommet med fler treor, men för stunden är inte behovet av nya bostäder akut. Det kan dock ta ett tag innan just den lägenhet man önskar är tillgänglig, men ingen behöver vara utan bostad.

I Idre är det sämre. Där finns endast tre små lägenheter lediga.

- Där är behovet att bygga nytt större, men samtidigt är det svårt att kunna bygga och ändå erbjuda en vettig hyra utan att det övriga hyreskollektivet drabbas och tvingas vara med och finansiera de nya lägenheterna, säger Jan-Erik Hällgren.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons