Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi fortsätter att fira

Annons

Vi fortsätter att fira det positiva som händer i Dalarna under 2007. Men vi tvekar inte heller att berätta om det som går fel eller skulle kunna göras mycket bättre. Här är de löften vi som jobbar med tidningen vill ge er läsare inför det nya året:

Vi genomför en skilsmässa i januari. Men jag kan utlova en lycklig utgång. Det är våra avdelningar kultur och nöje som hittills kamperat ihop i spalterna, men nu skiljs åt och blommar ut på var sitt håll.

Nöjet får extra utrymme varje fredag. Vi är stolta över att Rättviks egen popprinsessa Marit Bergman fortsätter att skriva hos oss. Varannan fredag ger hon oss sina tips och sin syn på tillvaron. Anders Gustafsson är ansvarig redaktör för nöjesavdelningen, men han är pappa också. Under 2007 kommer han att vara lite mer pappa än redaktör. Vi kommer ändå att ha närkontakt med honom mitt i vardagen mellan blöjbyte och cd-spelare i hans Pappablogg.

När Anders är föräldraledig, blir Fredrika Hillervik vår nöjesredaktör.

Dalarna är vår lilla/stora gemensamma värld. Än större är Dalarna i internetvärlden. Hur ser Dalarna ut där? Vilket dalfolk snurrar runt i cyberrymden? Vilka dalafrågor diskuteras? Vi har bett författaren och krönikören Niklas Darke att hålla koll på nätet för vår och er läsares räkning.

Kulturredaktionen utlovar också mer läsning den dag i veckan då de flesta har tid att ägna tidningen lite extra uppmärksamhet - på lördagar. Läsvärda essäer och möten med spännande dalaprofiler utlovas. Dessutom tittar kulturen mer på tv nästa år och analyserar både program och tv-trender.

2007 är inget stort sportår i världen. Men i våra spalter är sporten stor. Sportredaktionen utlovar tuffare tag under 2007. Våra experter analyserar dalahockeyns framtid. Under vinjetten Sportfolk vänder och vrider några sporttokar, varje vecka, på de hetaste frågorna.

Dalarna är ett av de spelgladaste länen när det gäller trav, tips och odds. Under 2007 har vår sportchef, Calle Goth, en sjusärdeles överraskning i beredskap för alla spelintresserade.

Förströelse behöver vi alla i vår stressade värld. Därför blir det korsord varje dag och - på mångas begäran - en både lättare och lite svårare variant av Sudoku.

Vad ska vi ha till middag i dag? Vem ställer inte den frågan åtminstone några gånger per vecka. Svar utlovas på tidningens sistasida från nästa vecka. Det blir ett dagligt, enkelt mattips med garanterat överkomliga ingredienser.

Har priset på pommes frites något med trafik att göra? Ja, faktiskt. Hur det hänger ihop berättar vi på vår nya motorsida. Här skriver vi också om hur barnen åker säkert och vilka vinterdäck som är bäst i förhållande till priset. Start i slutet av januari.

Tidningen speglar en mångfald av åsikter genom våra oberoende kolumnister och inte minst genom läsarnas egna åsikter på insändarsidor och forum på hemsidan. Ledarsidan utlovar att också 2007 företräda en oberoende, liberal och humanistisk linje i Dalarnas åsiktsflöde. Och Christer Gruhs fortsätter att vara nyfiken.

Vi har gjort 70 nummer av vårt helgmagasin Pralin hittills. Och vi lovar - det kommer mer. Till våren får heminredning ännu mer plats.

Vi tänker aldrig avstå från vardagslyx. Det är det viktigaste nyårslöftet från Pralin.

Men först av allt kommer - som alla andra år - den dagliga nyhetsjakten. Våra reportrar finns runt hela Dalarna och har som vanligt ögon och öron vidöppna för att kunna förmedla lokala nyheter som påverkar allas vårt vardagsliv. Tipsa oss gärna om det som händer nära dig på telefon 020-334 334, samtalet är gratis.

Vi avstår inte heller - någonsin - från att hålla tummen i ögat på länets makthavare av alla färger och former. Det är ett nyårslöfte.

Gott Nytt År

EWA WIR...N,

Snabbaste nyheterna

Allra snabbaste sättet att hålla koll på vad som händer i Dalarna är vår hemsida. Där finns texterna och bilderna och tv-inslagen och bildspelen med senaste nytt från hela länet. Och där händer det stora saker 2007. 14 februari, på Alla Hjärtans Dag, blir det premiär för vår nya Dala- site.

REDAKTIONSCHEF

Mer läsning

Annons