Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi bryr oss om hyresgästerna!

Annons

Svar till Rune Hjort och Nils Nilsson:

I en insändare i Borlänge Tidning den 27 december uttrycker sig herrarna Hjort och Nilsson från Hyresgästföreningen enligt följande: "I en paneldebatt som Hyresgästföreningen ordnade för någon månad sedan var alla politiker, oavsett färg, eniga om att konsolideringen av Tunabyggens ekonomi var den allena saliggörande frågan. Ingen var intresserad av hyresgästernas levnadsvillkor, detta var tydligen helt ointressant."

Eftersom jag representerade kristdemokraterna vid paneldebatten, måste jag protestera mot detta påstående. Det vi politiker var överens om under debatten var att vi inte kunde lova några hyressänkningar.

Min viktigaste fråga under paneldebatten var att tala om hyresgästernas behov av trygghet. Vi har under de senaste månaderna här i Borlänge sett flera exempel på rån, anlagda bränder, stölder och inbrott, fruktansvärda händelser som verkligen oroar hyresgäster och som vi kristdemokrater tar på största allvar.

Vi ser det som helt oacceptabelt att bara några procent av de stölder och våldtäkter som sker leder till åtal och fällande dom. Och här har den socialdemokratiska regeringen ett mycket stort ansvar. Vi har därför tillsammans med övriga borgerliga partier lovat 3000 nya polistjänster under åren 2006 till 2010, om vi får förtroendet att leda Sverige.

För Dalarnas del kan detta innebära närmare 100 nya poliser, att lägga till de strax över 400 heltidspolistjänster som finns i dag.

Undertecknad bor i en hyresrätt i Borlänge och har utifrån detta viktiga erfarenheter och synpunkter inom området trygghet och säkerhet. Som nyvald suppleant i Tunabyggens styrelse räknar jag med att denna erfarenhet kommer att vara till nytta för Tunabyggens hyresgäster.

SAMUEL HEDSTRÖM (KD)

Mer läsning

Annons