Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Vi borde fått chansen att tycka till"

Annons

Carina Berg har mycket svårt att förstå varför Leif Nilsson och de övriga beslutsfattarna valt att hålla en så låg profil. En dialog med dem som berörs hade väl inte varit för mycket begärt anser hon.

Hon förvånas i synnerhet över att Leif Nilsson inte bemödat sig med att svara på det e-postbrev som hon skickade till honom redan den 13 december.

I brevet förde hon fram flera frågor och funderingar inför den eventuella flytten av katthemsverksamheten.

Exempelvis nämner hon praktiska problem som snöröjning och sophämtning. Några diskussioner om sådana detaljer har inte förts överhuvudtaget. Det enda är vad hon själv lyckats få fram via fastighetschefen Lennart Levin, att Munkbo skola har låg prioritet vid snöfall.

Eftersom flera av dem som arbetar ideellt vid katthemmet har krämpor av olika slag kan snöskottning i större omfattning bli ett mycket stort problem menar hon.

-Man tycker ju att det borde ha varit relevant att vända sig till mig och de andra som är engagerade i verksamheten innan beslutet togs. Vi fick inte ens chansen att svara ja eller nej på frågan om det är okej med källaren på Munkbo skola.

Det finns dock ett glädjeämne som Carina Berg gärna tar fasta på. Nämligen att intresset för att engagera sig i katterna och katthemmet har ökat rejält.

- Det är många som bara kommer på besök och vill träffa katterna. Men faktum är att vi numera är nio personer som är aktivt involverade i verksamheten.

- Bland annat är det en hel familj på fem vuxna personer som jobbar på katthemmet.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons