Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Vi är inte emot friskola i Fäggeby

Annons

-Förslaget om att lägga ned Fäggeby skola står vi helt bakom. Det var total enighet i kommunstyrelsen. Men vill någon starta friskola i Fäggeby och bedömer det vara realistiskt är vi inte emot det, säger Tommy Andersson, moderat ledamot i kommunstyrelsen i Säter.

När barn- och utbildningsnämnden i Säter vid måndagens extra sammanträde beslöt att överklaga Skolverkets beslut, om att tillstyrka ansökan från Olympica AB om start av friskola i Fäggeby reserverade sig den moderate ledamoten Jan Bäckehag mot beslutet.

-Det är ju upp till de som vill starta friskolan att göra bedömningen om det går att starta en friskola. Om friskolan startas får kommunen hantera den situationen, säger Andersson.

- Att vara positiv till friskolor är ju även en grundläggande ståndpunkt hos moderaterna.

Vad görs med skolbyggnaden i Fäggeby?

-Den tycker jag kommunen ska flytta ur helt och sälja och vi kan koncentrera alla kommunens förskole- och skolverksamhet till Kyrkbyn. Det kostar 1,6 miljoner kronor att bygga om i Fäggeby för flytt av förskoleverksamheten dit, och då kan vi använda dessa pengar i stället för att anpassa lokaler i Kyrkbyns skola för förskoleverksamheten, förklarar Tommy Andersson.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons