Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksamheter går back

Annons

Det finns flera problemnämnder, både socialnämnden och gemensamma nämnden för vård och omsorg ser ut att gå med stort minus, detsamma gäller barn- och utbildningsnämnden och gymnasienämnden.

För socialnämnden handlar det om minus 1,8 miljoner och för gemensamma nämnden nästan 800000 kronor.

Barn- och utbildningsnämnden ser ut att gå back med med 1,2 miljoner och gymansienämnden med en halv miljon kronor.

Nu tillkommer det lite högre intäkter än vad det tidigare räknats med, men det krävs ändå åtgärder för de nämnder som förväntas gå back rejält.

Barn- och utbildningsnämnden föreslås sänka sina kostnader, utifrån prognosen, med en miljon kronor. För gemensamma nämnden och socialnämnden förväntas en sänkning av kostnaderna med tillsammans en miljon kronor.

Inom kommunstyrelsens förvaltningar föreslås dessutom åtgärder. Fastighetskontoret har föreslagit att underhållsåtgärder motsvarande 400000 kronor skjuts fram i tiden. Det gäller bland annat målning i rådhuset, fasadarbeten på Kungsgårsskolan och Enbacka skola. Gatukontoret föreslår en förskjutning av asfalteringsarbeten för 200000 kronor och att renhållningstaxan höjs från första september, vilket ger en inkomstökning på 300000 kronor. Höjningen behövs för att täcka ökade kostnader genom den nya skatten på förbränning av avfall.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att fastighetskontorets och gatukontorets förslag till åtgärder tillstyrks.

Ett extra kommunstyrelsemöte hålls direkt innan kommunfullmäktiges möte på tisdag så beslut om åtgärder för att klara årets budget kan tas vid efterföljande fullmäktigemöte.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons