Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Venjansbor vill rädda sin affär

Annons

Som tidningen tidigare berättat har handlaren Göran Solén aviserat att han vill upphöra med sin verksamhet efter sommaren 2006.

Det rapporteras att samtliga som slutit upp i Ordenshuset till 100 procent vill värna om att Venjan har kvar en lanthandel.

Bland de närvarande fanns Moras kommundirektör Marie Sundvisson, fullmäktiges ordförande Bengt Jernhall (c) samt socialdemokraternas talesman Bengt-Åke Rehn. På plats fanns även Göran Forsén som företräder Föreningen Landsbygdshandels främjande.

Diskussionen under kvällen ledde fram till förslag som att starta upp en modell som påminner om en gammaldags konsumentförening.

Det är inte tillåtet för en kommun att gå in och stötta den här typen av verksamhet, däremot förklarade Bengt Jernhall att han haft kontakter med Entreprenörsskolan i Leksand som erbjudit en kurs i entreprenörsskap under 30 timmar. Jernhall förklarade att den utbildningen kommer att förläggas till Venjan.

Fastigheten där lanthandeln är inrymd plus gamla postlokalen, inventarier med mera måste köpas på något sätt. För dagen finns ingen lösning på det problemet.

Däremot tillsattes en arbetsgrupp som har till uppgift att jobba vidare med förslag och lösningar på hur Venjan ska få behålla sin lanthandel.

I arbetsgruppen ingår: Göran Forsén, Kristina Karis, David Örnberg, Bengt Jernhall, Anna-Karin Jonasson, Spjut Bo Andersson, Karin Solén, Hans-Peter Schutt och Maria Lindgren.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons