Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Venezuela stämmer CNN

Annons

Venezuela stämmer tv-kanalen CNN för att den amerikanska kanalen ska ha kopplat ihop president Hugo Chávez med nätverket al-Qaida.

Samtidigt stäms en inhemsk tv-kanal som anklagas för att ha uppmuntrat till mord på Chávez.

Beskedet om stämningarna kom på måndagen, dagen efter det att den populära tv-kanalen RCTV stoppats sedan den förlorat sitt tillstånd för marksändning.

Som bevis mot CNN visade inrikesministern William Lara en film där Chávez står bredvid en al-Qaidaledare. Lara uppgav att filmen visats av CNN. Han sade också att tv-kanalen illustrerat ett inslag om protesterna mot stängningen av RCTV med bilder från Mexiko, bilder som inte haft med protesterna i Venezuela att göra.

Venezuela stämmer inhemska Globovision för att kanalen ska ha uppmuntrat till mord på presidenten genom att visa bilder på mordförsöket på påven Johannes Paulus II 1981.

RCTV har gett röst åt oppositionen mot Hugo Chávez men främst ägnat sig åt att visa såpoperor. Kanalen stängdes efter 54 år i etern. En statligt stödd kanal har övertagit sändningstillståndet och inledde med att visa kulturprogram.

Stängningen av RCTV har mött protester. Polisen skingrade tusentals stenkastande demonstranter med hjälp av vattenkanoner under natten till måndagen. Många sade att det fria ordet hotas i Venezuela, medan andra sörjde sitt favoritprogram, någon av kanalens såpoperor.

TT

Mer läsning

Annons