Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem utför alla låglönejobb i dag?

Annons

Svar till Peter Hultqvist:

Att du och dina partivänner ska opponera mot det ni tycker är fel i samhället är ju i och för sig riktigt. Men jag tycker det är odemokratiskt att klaga över något som vi inte sett resultatet av.

Det är ju faktisk så Hultqvist, att svenska folket genom fria och demokratiska val röstat fram just den här regeringen, som ärligt deklarerade att det skulle bli stora inskränkningar i a-kassan.

Jag menar att ni bör skämmas när ni inte accepterar det valresultat som väljarna visste medförde kraftiga nedskärningar i a-kassan bland annat.

Fortfarande efterlyser jag radikala åtgärder mot den höga arbetslösheten, men det undviker du med stor skicklighet i din insändare. Du säger inte med ett enda ord vem som utför dessa låglönejobb i dag, som du är rädd för att arbetslösa ska tvingas utföra.

För du och de dina är väl inte så verklighetsfjärmade att ni tror att dessa låglönejobb dyker upp den 1 januari nästa år, eller?

Till sist ger jag dig rätt i att enbart sänkt a-kassa nog inte ger flera jobb. Men det gör förhoppningsvis hela paketet av åtgärder.

En annan intressant iakttagelse är att varken du eller fackfolk med ett ord nämner svartarbete, eller vad stats- och avtalslösa invandrare jobbar med bakom era ryggar. Ni har i åratal sopat det problemet under mattan och inte låtsas om att det fanns.

Ja, visst ja, det var så sant, du nämnde något om att friställa 50000 människor i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Eftersom du tror att samhällets finanser är så goda, varför anställde ni dem inte under förra regeringen?

Vidare är jag inte speciellt imponerad av alla utredningar som riksdagen beställer, men som ofta visar sig ha dålig verklighetsförankring.

NYGGE

Mer läsning

Annons