Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ljuger om komvux?

Annons

För någon vecka sedan hade vi elever på komvux i Borlänge folkpartiledamoten Camilla Lindberg på besök för att förklara varför regeringen skulle skära ned på stödet till komvux. Vilket var väldigt uppskattat.

Men hon förklarade för oss att det inte alls var fråga om några nedskärningar utan omläggningar av statsbidraget så att alla öronmärkta pengar var omlagda till generella statsbidrag istället.

Efter att ha varit i kontakt med Peter Hultqvist (s), som sitter i utbildningsutskottet, har jag förstått att de pengar som dras in och som är öronmärkta för olika områden är 1,1 miljard kronor. Camilla lovade en miljard kronor.

Samtidigt har Ulf Nilsson (fp) i ett debattinlägg i Sydsvenska Dagbladet sagt 700 miljoner kronor, han sitter också i utbildningsutskottet.

Vem har de rätta siffrorna i regeringen? Det är inga nålpengar de 300 miljoner kronorna i skillnad mellan de två folkpartisternas uppgifter.

Så Camilla, kände du inte till detta eller var det så att du inte vågade säga sanningen till oss elever? Du försökte skylla över ansvaret på kommunerna, men var ska kommunerna ta pengarna ifrån? Kan du svara på det?

Med en förhoppning om svar från Camilla Lindberg.

JAN-OLOF LINDVALL ELEV PÅ KOMVUX I BORLÄNGE

Mer läsning

Annons