Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem kan förverkliga sig själv med gamla mamma på halsen?

Annons

Svar till Eva Mattsson:

Jag läste Eva Mattssons insändare, tisdagen den 13 december. Mattsson undrade om det ska bli en våt jul för mamma, då landstinget sparar på blöjorna. Jag undrar av vilken anledning en mamma över huvud taget ska bo på ett servicehus.

Våra föräldrar skapar oss, föder oss, klär oss och fostrar oss. Mamma bytte blöja på dig och mig, tog oss i famnen när vi snubblade och grät, medan pappa gick ut och köpte tidningen varje gång tomten kom med just det paket du önskat dig allra mest.

Första skoldagen höll mamma eller pappa oss i handen, och när den olyckliga kärleken slog oss blåa fanns de också där för oss, om så bara i bakgrunden.

Varje vardagsmorgon har de stigit upp till arbete och slit för att vi ska få en egen bostad och ett bättre samhälle att leva i. De har hela sitt liv oroat sig för om vi har tillräckligt med vantar.

Ska vi då dumpa våra föräldrar på ett servicehus? Att lägga ansvaret på landstinget är att göra det så bekvämt för sig. Där finns det främmande människor som ser till att mamma eller pappa kommer i säng klockan 19.00 - och självklart ska dessa främlingar byta blöja på mamma också.

Vi har ju redan fått det vi ska ha av våra föräldrar och det blir inte så ansträngande för oss att ha dem på servicehus. Det är lätt att klaga om det brister på någon punkt.

Ja, om jag tänker efter har Mattsson nog rätt. Tacka vet jag landstinget, som tar hand om allas våra föräldrar, så att vi andra kan fortsätta att förverkliga oss själva.

MAGDALENA EKDAHL

Mer läsning

Annons