Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem har rätt till drägligt liv? Fråga till alla Hedemoras folkvalda

Annons

Jag har i skrivande stund ännu inte fått något svar på min tidigare insändare angående vad Hedemora kommun gör för att ordna anställningar med lönebidrag till dem som länge varit arbetslösa.

Jag ifrågasatte varför man måste analysera andra arbetsgivares ovilja att anställa med lönebidrag, när man själv undviker samma sak till varje pris. Därför vänder jag mig nu till alla förtroendevalda politiker med mina frågor.

Jag vet inte hur ni tänker, men jag tycker att kommunen ska stå som ett föredöme när det gäller att stötta sina medborgare. Det kan gälla handikappade, långtidsarbetslösa eller andra som är i behov av hjälp.

Det kan inte vara lönsamt att se folk gå ner sig i tröstlöshet.

Var finns er vilja?

Jag tror inte ni förstår fullt ut hur det är att vara en levande vandringstrofé mellan ren arbetslöshet, praktikplatser, EU-projekt, kurser och allsköns upptänkliga åtgärder.

Att duga bara när det gäller att arbeta gratis åt andra eller vara vikarie och sitta på avbytarbänken, för att som nödlösning få rycka in när det passar, är ingen avundsvärd tillvaro för någon i längden.

Hur kan ni politiker, samtidigt med alla brister i kommunen, utan betänkligheter pumpa in miljoner i Sveaparken som inte ens blir tillgänglig för alla grupper?

Inbilla mig inte att sponsorer betalar allt, och vad kostade den ridande transvestiten i Tvikstarondellen egentligen?

I mina ögon verkar det som att en snygg fasad utåt är det viktigaste av allt.

Har inte alla rätt till ett drägligt liv i Hedemora? Vi är många som står utanför, varför tänker ni inte på oss?

ZEKE VARG

Mer läsning

Annons