Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckan som engagerar

Annons

För ett par år sedan gick Lars-Enar i pension men, under några veckor på sommaren ställer han upp för att se till att allt fungerar på Orrskogen. Han har många års erfarenhet av just Dansbandsveckan.

- Jag tycker att det här är kul. Jag hoppade in förra året och då man frågade om jag ville ställa upp också i år svarade jag ja direkt. Det här är den bästa veckan i Malung på hela året och det är bara kul att hoppa in under några veckor och hålla i trådarna på Orrskogen, säger förre parkchefen och pensionären Lars-Enar Gunnarsson.

Att dansbandsveckan är i faggorna kunde man märka väl under fredagen då många besökare kom med sina husvagnar och husbilar och intog sina platser på de olika campingarna runt om i Malung. Bland annat fylldes det på med många husvagnar på den tillfälliga campingen vid ishallen.

Dansbandsveckan inleds med hockeymatch mellan Dansbandslandslaget Tre Toner och Jofa All Star med många kändisar redan på söndagen. Senare på kvällen drar det igång med Guldklaven och dans på Orrskogen.

Under följande vecka kommer ett 50-tal dansband att spela på Orrskogen på kvällarna, och på dagarna blir det en massa andra aktiviteter. I Grönlandsparken bjuds det på gratis underhållning varje dag under fem timmar där både dansband och andra artister kommer att profilera sig.

Det kommer inte att vara någon brist på sysselsättning för de besökare som kommer till Malung under den här veckan.

- Vi har haft ett enormt tryck inför den här veckan och jag är ganska övertygad om att vi kommer att passera en ny drömgräns vad gäller antalet besökare på Orrskogen. Jag tror nämnligen att vi kommer att passera 35 000 beökare under veckan, säger turistchefen Lars Bälter medan Bertil Elfström, dansbandsgeneral och tillika dansbandsveckans grundare, nickar instämmande.

Allt är med andra ord dukat för årets folkfest i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons