Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanviksborna har tröttnat på dålig väg

Annons

Porslinet klirrar, hela huset skakar och i köket har väggen spruckit. Flera nätter i veckan vaknar Jannes och Karin Gudmundson av vibrationerna när de närmare 60 ton tunga timmerbilarna dundrar förbi endast tio-femton meter från ytter- väggen.

- Det är för bedrövligt! Vi kräver inte mycket, men de värsta hålen i vägen borde man väl kunna fylla igen så inte trafiken förstör husen helt!

Jannes Gudmundson i Västanvik är en av byborna som nu tröttnat och i brev kräver att Vägverket tar sitt ansvar och jämnar till vägbanan.

- Vårt hus står på torpargrund och släkten har bott på den här fastigheten sedan år 1539, om inte Vägverket gör något åt groparna kan eventuellt skadestånd komma i fråga, säger han.

På flera ställen längs vägen mellan Leksand och Siljansnäs finns markeringar i vägbanan som visar att Vägverket håller på med lagningar, men inte en enda markering finns på sträckan genom byn Västanvik. För tre-fyra år sedan klagade andra bybor på vibrationer och Vägverket lade då en duk och ett bärlager på vägen för att komma tillrätta med problemet.

- Tyvärr gjorde man det bara precis utanför dem som klagade då, säger Karin Gudmundson med en suck.

Det har också visat sig att skarven mellan den nya och gamla beläggningen har blivit ett vibrationsproblem. Något som grannen Arne Lindell tar upp i sitt brev till Vägverket.

Tror du att Vägverket fixar vägbanan när de läst breven?

- (Suck) Nej, egentligen har jag gett upp hoppet om att de ska rätta till det här, men jag blev så arg häromdagen att jag bara var tvungen att skriva brevet och jag hoppas att fler också skriver och påtalar den dåliga vägen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons