Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väsman Invest går in som delägare i maskinverkstaden ?

Annons

– Tanken är att Väsman Invest ska gå in som delägare och bli en lokal partner. Men vi är inte klara med detaljerna, säger Kjell Nyqvist, vd i Väsman Invest.
– Det här är spännande, Leax är ett starkt expansivt tillväxtföretag med fler kunder än ABB. Kan vi få hit företag som tänker i termer av expansion så kan det bli ett mycket bra resultat av att ABB säljer sin maskinverkstad.
– Leax är ett av de företag som tror på att det ska finnas kvar produktion i Sverige. Det har de visat så vi tror på dem, säger Nyqvist.
Nyqvist är inte främmande för att diskutera nya tillväxtprojekt med Leax Group i en framtid.
– Men nu har vi den är diskussionen att klara ut, säger Väsmans vd som på frågan om detta är Väsman Invests största affär hittills säger:
– Vi har inte tänkt i de termerna utan bara tänkt på möjligheter. Men nog är det stort så det räcker till. Det rör sig om mycket personal och framgent bör det bli en stor omsättning. Det är nog så att det faktiskt blir vårt största projekt, säger Nykvist som hoppas att Leax kundkrets gör att maskinverkstaden får en breddad kundbas utöver de jobb som görs åt ABB-enheterna i Ludvika.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons