Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppsbedragaren är ökänd Försök till grov misshandel

Annons

Det är en sedan tidigare känd bedragare som härjat på Vasaloppets hemsida. Mannen, som är hemmahörande i Borås, har lyckats få en person att betala 1400 kronor för en falsk nummerlapp. Han har sedan varit i kontakt med ytterligare ett antal människor som han hittat på Vasaloppets köp- och säljsida. Vad som känt är, har han dock inte lyckats lura pengar av någon mer.

Vasaloppet gick ut med en varning för bedragaren på sin hemsida och den varningen fick ytterligare spridning sedan tidningen vidarebefordrat uppgiften.

Marianne Arvidsson i Vasaloppets hus i Mora säger att massor av människor hört av sig under onsdagen. Det har varit personer som kontaktats av bedragaren och blivit erbjudna startnummer till nästa års vasalopp. Det har också varit personer som känt till vem bedragaren är och berättat att han figurerat i flera skojarsammanhang tidigare.

Som tidigare meddelats var 2006 års vasalopp fulltecknat redan i början av maj i år. 15800 löpare finns registrerade och normalt brukar omkring 2 000 förhandsanmälda löpare av olika anledningar vara förhindrade att ställa upp. De har då möjlighet att sälja sin nummerlapp till någon annan.

Någon sådan nummerlappsdepå har dock inte bedragaren i Borås.

u Polisen letade på onsdagen efter en våldsbenägen yngre man som tidigt på morgonen gjort utfall mot två personer med ett basebollträ.

Det var vid 05-tiden som den här personen ringde på en lägenhetsdörr på Yvradsvägen. I lägenheten befann sig två män när "u annen" försökte tränga sig in. De två i lägenheten lyckades mota ut angriparen och låsa dörren. Denne försvann då från platsen, men lämnade tillhygget, som polisen nu tagit hand om, kvar på platsen .

Enligt uppgift var den här personen helt obekant för de två som befann sig i bostaden.

STEN WIDELL STEN WIDELL

Mer läsning

Annons