Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet varnar för falska startnummer

Annons

Bedragaren försöker sälja platser som inte finns i Vasaloppet och därför går arrangörerna nu ut med en varning till alla som är på jakt efter ett startnummer.

Bedragaren upptäcktes under måndagen sedan en person betalat 1 400 kronor för ett startnummer som vid kontroll visade sig vara falskt.

Därefter har ytterligare fyra personer givit sig till känna och berättat att de erbjudits startnummer av bedragaren.

- Det vi hittills känner till är att bara en betalat och blivit lurad, men det kan naturligtvis röra sig om flera, säger Marianne Arvidsson i Vasaloppets hus i Mora.

Mannen som blev lurad av bedragaren att betala in pengar hade själv annonserat på Blocket efter en plats i nästa års lopp.

Övriga som hört av sig har blivit kontaktade av bedragaren sedan de annonserat efter plats på Vasaloppets köp- och säljsida.

Marianne Arvidsson säger att polisanmälan är gjord och det är känt var bedragaren finns och vad han har för adress och telefonnummer.

- Polisen vill dock inte att vi lämnar ut närmare uppgifter så länge utredningen pågår.

2006 års Vasalopp var fulltecknat redan i början av maj i år. 15 800 åkare är registrerade.

- Normalt handlar det om ett par tusen byten av nummerlappar innan startfältet flaggas iväg och alla som vill handla utannonserade startnummer gör klokt i att ringa Vasaloppets kansli i Mora för att få numren bekräftade så att inte mer pengar hamnar i bedragarens ficka, säger Marianne Arvidsson.

Vad händer med den eller eventuellt dem som betalat för en falsk nummerlapp?

- Det har vi inte tagit ställning till. Det är som sagt fulltecknat i loppet och för att kunna göra någonting måste vi få återbud.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons