Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet fulltecknat rekordtidigt

Annons

Minst fem av tio inkommande telefonsamtal till Vasaloppet den senaste tiden kommer från skidåkare som inte varit ute i tid.

Vasaloppet 2006 har världscupstatus och startfältet var fullbokat redan den 3 maj - rekordtidigt.

Personalen som tar emot inkommande samtal har fullt upp med att trösta alla som inte hann boka en startplats.

Just världscupstatusen har väl bidragit till att 15 870 löpare var anmälda redan den 3 maj. Där lade arrangörerna på locket.

Brev har nu skickats till alla som anmält sig för sent. De får sina pengar tillbaka och det rör sig om ett 90-tal personer.

Ett råd till de som varit ute för sent : Sluta inte att träna.

Det brukar alltid dyka upp erbjudanden från folk som vill sälja sin Vasaloppsstart. Om tio procent faller ifrån på grund av sjukdom eller andra omständigheter är det ju 1 500 platser att slåss om.

Än finns alltså chansen. På Vasaloppets hemsida, köp och säljavdelningen, finns redan ett 30-tal köande för att få köpa en Vasaloppsstart 2006.

En och annan ringer även och är oroliga för domedagsprofetior om att den globala uppvärmningen leder till att det är go´natt för Vasaloppet.

Samtidigt har bara cirka 5 000 anmält sig till övriga lopp under tävlingsveckan.

Det brukar bli 50 000 totalt när tävlingsveckan närmar sig.

Renarna smet från Väsa

Det är Per Lejkner, en av ägarna till skidanläggningen Wäsabergen, som äger renarna, som stått uppställda i närheten av serviceanläggningen vid bergets fot.

- Det måste vara något som skrämt i väg dem, men får de bara vara i fred så kommer de säkert tillbaka, sade han på måndagen. Några rapporter om att de skulle varit synliga på andra håll än efter Evertsbergsvägen har inte inkommit till polisen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons