Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårterminen började med bussproblem

Annons

Så sent som i torsdags tvingades ett 30-tal elever stå i en skolbuss som avgick mot Vikarbyn under eftermiddagen. Utöver det trängdes många med kamrater på upptagna sittplatser. Orsaken till problemet var förarbrist vid Swebus, som gjorde att schemalagda extrabussar uteblev.

- I höstas var det inledningsvis ett busskaos. Sedan gick det bättre när det började fungera med extrabussarna. Nu har extrabussar återigen uteblivit. Det har ställt till problem för eleverna, säger Carlsson.

Frågan om en säker sittplats för alla skolelever är synnerligen aktuell. I tisdags kanade en buss av vägen vid Dalbyn i Ore. Tre passagerare fördes med lättare skador till Mora lasarett. I den bussen satt ett fåtal passagerare.

- Jag vågar inte tänka på vad som hade kunnat inträffa om bussen varit överfull med skolbarn. Det hela är otäckt, säger Stig Carlsson.

Kommunens ansvariga har planerat för en säker skolskjutsorganisation. Därav de beställda extrabussarna under hösten och våren.

Skolan har även lagt om skolschemat för att fördela trycket på skolskjuten. Ansvarig för kommunens skolskjutsar är Margareta Östberg.

- Jag har varit på Swebus om detta och ska ringa dem igen. Det här med extrabussarna ska fungera. Det tar för lång tid innan det händer något. Detta har jag även rapporterat till upphandlaren Dalatrafik. De vet alltså om att Swebus missar turer. Jag kan bara hoppas att det ska bli bättre. Vi vill inte att något olyckligt ska hända, säger Margareta Östberg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons