Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för övervikt i slitsamma arbeten

Annons

Arbetare, ni som inte har en idealvikt, eller väger lite för mycket, gå och sjukskriv er. Om ni i framtiden blir utslitna i kropp och leder får ni aldrig en spänn i arbetsskada om ni har varit för tunga i arbetet.

Det har försäkringskassans köpta försäkringsläkare bestämt. Försäkringskassan gör allt i sin makt för att ta ifrån en vanlig arbetare, som har jobbat hårt i hela sitt liv och råkat bli utsliten, sin rätt att få livränta eller arbetsskada.

Försäkringskassan hyr in dyra konsulter på arbetsskador, som ska säga sitt utan att veta ett förbaskat dugg om vad man har arbetat med, när de aldrig har pratat med personen det gäller.

Försäkringskassan går till alla rättsinstanser, ända tills de anser sig ha fått rätt. För alla dessa pengar det har kostat försäkringskassan i utredningar har en utsliten kunnat få en skaplig livränta.

Ett sunt förnuft, vilket en del inte har, säger väl att den som har haft ett tungt arbete i 35 år och har utslitningsskador i knän och rygg har fått skadorna i arbetet.

Men det är lätt för en försäkringsläkare, som bara lyfter pennan om dagarna, att säga att en patient inte har hårt och slitsamt arbete.

För att ha en chans att få rätt eller medhåll av försäkringsläkaren gäller det att ha bra och duktiga läkare till hjälp.

EN SOM VET U S

Mer läsning

Annons