Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsbanksledning skyndar på beslut

Annons

Världsbankens styrelse lovar att prioritera en lösning av konflikten kring högste chefen Paul Wolfowitz.

Detta tillkännagavs i ett uttalande av styrelsen efter ett sammanträde i Washington på fredagen. Men enligt styrelsekällor som Reuters talat med har en spricka uppstått mellan USA och Europa när det gäller Wolfowitz öde.

"Direktörerna enades om en process för att ta itu med situationen snabbt, effektivt och på ett korrekt sätt", löd meddelandet.

Styrelsen möttes bakom stängda dörrar för att enas om en reaktion på avslöjandena att Wolfowitz, förr vice försvarsministern i George|W Bushs administration, personligen sett till att hans flickvän fick skyhög lön.

Styrelsen uttryckte "stor oro" över den upprorsstämning som kontroversen har orsakat i bankens översta skikt. Höga tjänstemän ska ha uppmanat Wolfowitz att avgå.

Wolfowitz försäkrade i söndags att han ska kämpa vidare. Men han ligger lågt just nu och ställde till exempel in ett framträdande i torsdags på en stor hälsokonferens.

Bush-administrationen har flera gånger gett honom sitt stöd. Det har även en del asiatiska länder. Däremot har europeiska länder uttryckt oro för att skandalen ska skada bankens trovärdighet.

TT

Mer läsning

Annons