Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkänslorna spirar vid Stadshuset

Annons

Eller mer exakt, vid Stadshusets vägg ut mot Gamla Bangatan.

Flera tiotals lila och gula krokusar och några snödroppar har trotsat den envisa vintern och med obändig kraft tagit sig upp och igenom snön.

-Visst är det ett underbart vårtecken, säger Gabi Breitstadt-Adolfsson, 52.

Hon jobbar i Stadshuset som sekreterare åt kommunchefen Kalle Gustafson och kommunalrådet Maria Pettersson och har koll på det mesta som händer i och runt maktens boning. Gabi berättar att ett givet samtalsämne vid fikarasterna är väderleken -eller väderallvaret som någon uttryckte det.

För inte känns det som någon "lek", något lustfyllt och roligt, med dessa ständiga minusgrader och snöfall så här i början av april.

-Om jag är trött på vintern?

-Tror du att det är någon som inte är det, säger Gabi där vi står och beundrar vårblomstren och deras fantastiska livsgnista.

Ögonblicket efter gör hon en reservation som går ut på att hon är trött på vintern här i Ludvika. På andra ställen får det gärna vara vinter några veckor till.

-På lördag åker jag till Sälen och ska vara där en vecka och åka skidor.

Hennes personligt bästa vårtecken är när hon får sätta "normala skor" på fötterna, ställa en stol mot söderväggen där hemma och sätta sig med en kopp kaffe och njuta av värmen från solen som strålar från en klarblå himmel.

För många Ludvikabor är säkert blommorna vid Stadshuset ett lika säkert som härligt vårtecken.

-Ja, blommorna kommer ju alltid väldigt tidigt här. Alla blir positiva och glada av det, säger Gabi Breitstadt-Adolfsson som också berättar att det händer att "vanliga" kommuninnevånare fyllda av våreufori tittar in i Stadshuset för att kommentera och berömma blomsterprakten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons