Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargspårningskurs snöade inne

Annons

I helgen var det meningen att Naturskyddsföreningen i Dalarna skulle ordna en vargspårningskurs i Malung. Men kursen snöade inne.

-Ja, tyvärr tvingades vi ställa in. Det hade kommit så mycket nysnö att det skulle bli svårt att ta sig fram både med bilar på skogsvägarna och på skidor ute i terrängen. Förmodligen också svårt att hitta vargspår, särskilt som man de senaste dagarna hade tappat kontakten med en sändarförsedd hona som vi skulle kunna finna spår efter, säger länskonsulent Lillian Lundin.

Ett 15-tal intresserade var an-mälda till helgens spårnings-kurs. Tanken är ändock att kursen ska kunna genom- föras inom de närmaste veckorna.

Vad är då syftet med spårningskursen?

-Vi vill öka förståelsen för och kunnandet om vargen och dess beteende. Det kan också vara svårt att skilja på spår av varg och spår av lodjur, det ska man få lära sig på kursen, säger Lillian Lundin.

Att kursen ska hållas i Malung beror främst på att man här har en kunnig och intresserad ledare i Hans-Erik "Kecke" Eriksson som kan en hel del om vargarna och har viss koll på var de kan befinna sig.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons