Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varghatare drar Mora i smutsen

Annons

Ni som gick "varghatarfacklan" den 6 januari har i alla fall lyckats med en sak. Ni har dragit kommunnamnet Mora ordentligt i smutsen. Mora har tidigare förknippats med Vasaloppet, dans kring majstången och annat positivt, men efter detta kommer Mora enbart att förknippas med ondska och hat.

Varför denna ondska? Det ni på en kort stund har förstört, kommer att ta många år att reparera och tills dess kommer Mora att vara en skammens plats.

Er insats är en gigantisk uppvisning i hyckleri. Officiellt låtsas ni vara toleranta och liberala i vargfrågor. Ni säger att vargen är en del av faunan och att vargar ska få finnas bara de inte blir för många. Men inofficiellt är ni tvärt-om. Då kommer varghatet fram. I kommun efter kommun ska ni ha nolltolerans på varg. Kommunerna ska tömmas på varg. Så var det med den humanismen.

Ni lyckas i alla fall visa vilka enfaldiga och primitiva människor ni är. Ni tror er vara utsända av Gud att avgöra vilka varelser som ska leva och vilka som måste dö. Ibland representerar ni "bygdens folk" och ibland är ni plötsligt representanter för glesbygdsbefolkningen och så vidare. Men varje gång snedseglar ni under falsk flagg. Ni har inte fått något mandat från oss som bor i glesbygden att representera oss i några sammanhang. Det enda mandat ni har är från den blodtörstiga varghatarmobben.

Det bästa för er vargfackeltågare är att ni flyttar till någon stor stad, så ni slipper vistas i denna "livsfarliga" miljö. Då skulle vi andra få leva i lugn och harmoni tillsammans med rovdjuren och vi skulle dessutom kunna gå ut i skogen och plocka bär och svamp, utan att bli anfallna av jakthundar.

Är då vargar brottsliga och ska straffas därför? Jag försöker lista ut vilka lagar och regler som vargarna bryter emot, men där har jag kört fast ordentligt. Jag finner ingen lagparagraf tillämplig för en fällande dom.

Vargar går omkring och söker efter mat att äta. När blev det förbjudet att äta mat? Något som däremot är förbjudet är tjuvjakt, mordhot, trakasserier, skära sönder bildäck, lägga ut förgiftat kött i skogen och så vidare, men sådant protesterar ni naturligtvis inte emot.

MORABO UTAN GEVÄR

Mer läsning

Annons