Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargfacklan möter Maud

Annons

Mikael Thalin medverkade själv vid manifestationen i Mora och säger att han som politiker nu känner ett ännu starkare stöd för att driva på frågan om en ny rovdjurspolitik.

- Det kändes helt naturligt för mig att delta i manifestationen. Att dessutom få vara en av fanbärarna kändes mäktigt.

Mikael Thalin konstaterar att centerpartiet i Orsa under lång tid varit drivande för en förändring av den nuvarande rovdjurspolitiken.

- Redan 2002 lämnade vi in en motion till kommunfullmäktige, där vi krävde en ändring av paragraf 28 i jaktförordningen samt lokala beslut i rovdjursfrågor, höjda ersättningar vid rovdjurs-skadade tamdjur och jakt på varg.

- Vid den tidpunkten var i princip alla andra partier skeptiska och anklagade oss för populism. Till slut ledde motionen ändå till ett beslut att kommunen skulle agera för en förändring av rovdjurspolitiken.

Trots hörsamheten på hemmaplan är Mikael Thalin inte nöjd med hur saker och ting utvecklats.

- Jag kan ärligt säga att jag inte är nöjd med hur vi har lyckats. Visst är alla på det lokala planet, och visst är många partier, där-ibland centerpartiet, överens om att en ny rovdjurspolitik måste till. Men det tar för lång tid. Kampen måste fortsätta och fredagens manifestation i Mora gav oss ett stort stöd i det arbetet.

Det var med den här bakgrunden som Mikael Thalin såg till att det blir en träff mellan företrädare för Vargfacklan och partiledare Maud Olofsson när centerpartiet i Dalarna på fredag har kommunkurs i Tällberg.

- Även på riksplanet är centerpartiet för en ny rovdjurspolitik. Nu får Maud Olofsson tillfälle att träffa de lokala företrädarna och lyssna till vad bygdens folk så kraftigt uttryckte vid manifestationen i Mora.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons