Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg i Rym-dalen och järv på skjutfältet

Annons

Ska du ut och jaga i nyårshelgen? Undvik då gärna området kring Rymdalen. Det uppmanar vargspåraren Karl-Arne Olander, Älvdalen, som konstaterat vargspår i området.

Det var på torsdagen som Karl-Arne Olander kunde konstatera att två vargar gått på vägen - det enda ställe där det går att se spår ordentligt - i området kring Rymdalen.

- Vi har konstaterat med säkerhet att det är två vargar som varit i området. De har tagit en älgkalv och ätit upp praktiskt taget allt.

- Det är bra om jägarna får veta var vargen finns, då kanske de kan undvika att hundarna råkar illa ut, genom att välja ett annat område att jaga i. Det är också bra om alla som ser spår som de tror är varg ringer till mig och berättar, så att fler kan få reda på det, säger Karl-Arne Olander.

Det är inte bara varg som Karl-Arne Olander spårar. På torsdagseftermiddagen var han på väg till skjutfältet, för att titta på några möjliga spår efter järv. När det gäller dessa spår är det ännu alltså inte konstaterat att det verkligen är järv det är frågan om.

Du som har spår som du vill att Karl-Arne Olander ska titta på för att konstatera om det verkligen är vargspår, kan ringa till honom på telefon 070-582 13 14 eller 0251- 101 34.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons