Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför revs Nibbleliften?

Annons

Det var en bra insändare som Ingemar Perjans skrev i SDT den 15 februari. Men dessvärre lyssnar inte Hedemoras politiker och tjänstemän på oss gräsrötter.

Vi undertecknade vet. För några år sedan bildade vi Nibblebackens förening i avsikt att göra Nibblebacken till slalombacke igen, för att öka möjligheten till fritidsaktiviteter, främst till ungdomar.

Vi tog hit en liftbyggarexpert som besiktade den befintliga kvarvarande liftutrustningen, och för 300`000 kronor skulle vi få en komplett liftutrustning och belysning och även säkerhetsutrustning.

Markarbeten skulle vi få till ett humant pris och vi hade redan en sponsor till den kostnaden. Vi hade tecknat in vissa samarbeten med både företag och föreningar.

Men vi fick avslag på vår bidragsansökan av fritidsnämnden, och frågan hänsköts till budgetarbetet, därefter inte någon kommentar. Dessutom skulle vi inte få avverka busksly som växt upp i backen, för att serviceförvaltningen tyckte det skulle se kalt och fult ut från riksväg 70.

Ett mycket märkligt avslag ansåg vi, som bara kunde tolkas som att de tjänstemän som har stor talan i kommunen inte vill ha någon slalombacke i Hedemora.

När vi i höstas var upp till Nibblebacken, blev vi förvånade när hela liftanläggningen med byggnader, liftmaskineri, stolpar och vändhjul var helt borta, utan att någon kontaktat oss i föreningen, och inte en notis i tidningen.

Vi undrar om de styrande tjänstemännen ville ta bort alla möjligheter att öppna backen igen? Vi kanske ska konstatera att vi vanliga medborgare inte är så mycket att bry sig om, och framför allt inte om vi har besvärliga önskemål om mer resurser till ungdom och deras aktiviteter. Vi tycker det här är fel sätt att visa vem som bestämmer.

Nu tycker vi intresserade utförsåkare, att ni styrande tjänstemän eller politiker gör en skrivelse i tidningen och berättar vem som har beslutat att rivningen skulle genomföras och varför?

Och varför inte vi i föreningen blev kontaktade? Och vad det kostade att riva ner all utrustning?

NIBBLEBACKENS FÖRENING GENOM GÖSTA LJUNGBERG OCH UFFE ANDERSSON

Mer läsning

Annons