Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför petades Drugge?

Annons

En av länets mest meriterade och erfarna kvinnliga politiker har plötsligt nedgraderats av centerpartiet Dalarna vid partiets nomineringsstämma.

Att placera Gun Drugge på en garanterat icke valbar plats på riksdagslistan kan därmed anses som mycket oväntat och väcker många frågor.

Gun har en gedigen politisk bakgrund med meriter som kommunalråd i Hedemora, uppdrag som tidigare oppositionsråd, sitter i Kommunförbundet styrelse, tidigare ordförande för centerkvinnorna i Dalarna och även vice ordförande på riksplanet, Migrationsverket styrelse, Dalarnas Kommunförbunds styrelse, vice ordförande Dalabanans Intressenter, Region Dalarnas styrelse, ledamot i utbildningsberedningen Sveriges kommuner och landsting med mera.

Hon har dessutom haft ett stort engagemang i flykting och kvinnofrågor där hon deltagit i demokratiprojekt och seminarier för kvinnor i bland annat Bosnien, Lettland, Vitryssland och Estland men även lokalt.

Gun har även haft och har ett avsevärt medieutrymme där hon ständigt figurerar i våra lokala tidningar och länstidningar, men även regelbundet syns och hörs i tv och radio.

Hon har dessutom, tro det eller ej, god respekt även bland sina "motståndare" på läns- och riksplanet.

Allt ovan leder till en berättigade följdfråga av karaktären: Finns det trots detta en outtalad kritik eller beror det på något annat som inte uppmärksammats?

Annars kan man se det som en kupp där Gun petats ner utan att det egentligen finns några andra argument.

Men det kan man naturligtvis enkelt rätta till genom att kryssa för Gun Drugge den 17 september

HÖSTENS VAL

Mer läsning

Annons