Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte lära av bemanningsföretagen?

Annons

Jag slutar aldrig att förvånas över den dåliga problemlösning vi ser i samhället på olika områden. Vi kan ta det kära problemet bidragstorleken i a-kassan, som stöts och blöts i varje tidning.

Förutsättningarna är dessa: De som har arbete, arbetar så mycket att de riskerar att drabbas av ohälsa. Arbetsgivaren törs inte anställa folk för det är så svårt att göra sig av med övertalig personal.

Bemanningsföretag växer som svampar ur jorden eller fördubblar sin personalstyrka. Samma bemanningsföretag kan placera hela sin personalstyrka i företagen, samtidigt som arbetsförmedlare på samma marknad endast lyckas placera en marginell del av våra arbetslösa.

Ringer det ingen klocka hos våra folkvalda eller arbetsmarknadens parter? Hur länge ska det dröja innan folkvalda och fackrepresentanter upptäcker att vi lever på 2000-talet och inte är kvar i mitten av förra århundradet.

Fackfolk, titta bara på vad som skiljer bemanningsföretag och deras personalstyrka från traditionellt anställd personal? Kanske det är dags att vakna nu och se den verklighet vi lever i.

Men våra styrande kanske inte är mogna för något nytt än, så vi fortsätter med pajkastningen ett tag till för den konsten behärskar våra folkvalda utan och innan.

NYGGE

Mer läsning

Annons