Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför betalar ni skadestånd?

Annons

Vi är ett antal personer som vill ställa några frågor till kommunledningen angående sexuella trakasserier inom Borlänge kommun.

Vi tycker att affären med Lars-Eric Hammarqvist har skötts riktigt dåligt av Borlänge kommun. Kommunens agerande i fallet signalerar om att sexuella trakasserier fortsättningsvis måste accepteras inom Borlänge kommun.

Om man väljer att lägger locket på i Hammarqvist-affären, måste man ju göra det även nästa gång en sån här sak inträffar, annars betyder det att man gör skillnad på anställda beroende på vilken befattning de har.

Det är ju helt uppenbart att man inom kommunledningen håller Lars-Eric Hammarqvist bakom ryggen.

Varför väljer man att betala ut ett skadestånd om man tror att Hammarqvist är oskyldig, och varför ska kommunen betala det skadeståndet?

Om det ska betalas ut ett skadestånd så är det väl Lars-Eric Hammmarqvist själv som ska stå för det.

Enligt 22:a § jämställdhetslagen har en arbetsgivare skyldighet att utreda omständigheterna kring sexuella trakasserier, varför har man inte gjort det i det här fallet?

Vi vill att kommunledningen svarar på det, samt varför kommunen ska stå för skadeståndet? Det borde ju ligga i Hammarqvist eget intresse att få den här affären utredd om han anser att han är oskyldig.

Sexuella trakasserier bör under inga omständigheter accepteras och därför är det oerhört viktigt att man går till botten med det här.

Alla ska behandlas lika inför lagen.

EINAR JOUTH, BIRGITTA CLASSON, CHRISTER PALANDER, MARIA LANNELA, MARI-LOUISE LINDBERG, KARIN GRAVSTA, KJELL PIERRO, LENA ROSÉN, ANN-KRISTIN ERIKSSON

Mer läsning

Annons