Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdighetsgaranti dröjer

Annons

Kristdemokraterna i Borlänge vill införa en värdighetsgaranti i äldreomsorgen. Detta skulle garantera en god kvalitet i verksamheten.

Partiet vill bland annat garantera att det finns en läkare knuten till varje boende, eget rum för alla som vill, tillräckligt med personal, att ingen ska behöva vänta på ett blöjbyte, med mera.

Vård- och omsorgsnämnden har diskuterat förslaget. Flera borgerliga partiet vill säga ja till förslaget. Men majoriteten har ställt sig bakom ett mer försiktigt yttrande. Och säger:

-För att införa en värdighetsgaranti krävs ett omfattande arbete med att ta fram de åtaganden som personal och brukare anser vara viktigast i Borlänge kommun.

Nämnden menar att en värdighetsgaranti kan vara en miniminivå som ska uppfyllas för att visa brukare och personal vad som kan krävas av omsorgen.

Den kan också vara en trygghet.

-Det kan vara ett mål för framtiden. Det kvalitetsarbete som för närvarande håller på att genomföras i Borlänge kommun kan vara en början på en värdighetsgaranti.

-Nästa steg kan vara sanktioner om inte vården visar sig uppfylla de kvalitetskrav som så önskas, menar majoriteten i vård- och omsorgsnämnden.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons