Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdgaranti en utopi!

Annons

En självsanering tycks ha satts i system av landstinget, när man vecka efter vecka försöker nå en doktor på vårdcentralen på telefontid, utan framgång. En omänsklig situation speciellt för äldre med nedsatt hörsel och syn och som dessutom har ett större behov av läkarkontakt.

Ni tre socialdemokrater (landstingsråd) påstår: "Vi behandlar allt fler, allt äldre, för fler besvär. Vårdgarantin innebär att du samma dag som du söker vård ska erbjudas personlig kontakt via telefon eller besök".

Fyra timmas telefontid per vecka på vårdcentralen talar för sig själv. Där sitter proppen. Varför inte ge verklig fakta till allmänheten att ett "giltigt pass" gäller för att komma igenom kontrollen som är sjukvårdsupplysningen som delger doktorn. Det är ett raffinerat sätt att kringgå den utlovade vårdgarantin.

Sjudagarsregeln blir säkert sju veckors väntan för en del!

Ni landstingsråd har inte varit sena att framhålla vad som gjorts för sjukvården, men tydligen inte tillräckligt ty verkligheten bekräftar det. Det hela kan inte bero på något annat än personalbrist.

Pengar finns tydligen när landstinget har råd att bidraga med 56 miljoner kronor till kulturen, som borde kunna sponsras eller på annat sätt leva vidare. Ordet behovsprövning tillämpas tydligen inte inom landstinget.

Kultur är viktigt men hälso- och sjukvården är livsviktigt.

INGRID C

Mer läsning

Annons