Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdet av ordning och reda

Annons

Man blir bedrövad, då man hör och läser om vad som försiggår inom våra grundskolor. Det är allmän oordning, våld och mobbning. Lärarauktoriteten finns inte och som en följd därav saknas arbetsro för eleverna.

Den brist på hänsyn mot våra medmänniskor, som blivit så påtagligt i vårt samhälle, samma förhållande och egenskaper har smugit sig in i våra skolor.

Den ordning och disciplin, som rådde i våra skolor för ett par mansåldrar tillbaka, den lyser med sin frånvaro i dag.

I skolans ungdom samlades elever och lärare till psalmsång och en kort andaktsstund, innan lektionerna tog sin början. Vid dagens slut, läste läraren Guds välsignelse över eleverna. Jag tror inte någon tog skada över denna tingens ordning. I dag finns ett alternativ till dagens stökiga skolgång och det är den kristna friskolan.

Inom Leksands kommun har vi Banérskolan, som vilar på kristen grund. Undertecknad har och har haft flera barnbarn, som gått alla klasserna i denna skola. En del är kvar i skolan, andra studerar på gymnasiet och universitet i Uppsala.

Vad undertecknad lagt märke till är, hur den ordning och undervisning, som barnen fått i denna skola, har präglat dem och gett dem en god start i livet.

Då man sett, att även föräldrar med icke bekännande kristen tro, har satt sina barn i denna skola, så förstår man värdet av en skola, där ordning och studiero finns.

ALLAN GIDLÖF

Mer läsning

Annons