Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vården är inte gratis

Annons

Svar till Sara, den 20 juni.

Det är väl fint att du fått ett bra intryck av sjukvården i vårt land. Vad jag varit med om samt allt jag läser och hör varje dag visar att alla inte fått ett lika fantastiskt bemötande som du fick. Att det undgått någon att vården saknar resurser förvånar mig. Jag har aldrig haft anledning att klaga på enskild personal, men deras arbetsförhållanden är många gånger under all kritik.

Du skriver "du är ju ung, har gått i gratis skola i tolv år...". Fel, ingenting är gratis i Sverige! Min skola kostade och kostar fortfarande multum.

Vården är heller inte gratis. Visst, vid de tillfällen i livet där vi utnyttjar vård, skola, omsorg så betalar vi inte mycket vid tillfället. Luras dock inte att tro att vi inte betalat och kommer att betala detta tusen gånger om i skatt, moms etcetera.

Skulle du se svart på vitt hur mycket du betalat i form av skatter under ett år av ditt liv så skulle även du börja ställa krav på den service du har rätt till och inte bara sitta och vara tacksam över allting.

Det finns statistik på att världens högsta skattetryck inte innebär någon vidare effektiv vård, skola eller omsorg som kan mäta sig internationellt.

Konstigt att inte du lyfter blicken och ställer dig frågande till var dina och din familjs skattekronor egentligen tar vägen.

REGERINGSSKIFTE, JA TACK

Mer läsning

Annons