Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vården är full av underbara människor

Annons

Sedan år 2000 är jag en brukare enligt LSS, efter en stroke. Jag har ingen balans kvar. Detta gjorde att jag ramlade och fick några benbrott i vristen, en fotledsfraktur.

Jag fick besöka akuten och röntgen i Avesta och Falun samt ortopeden i Falun några gånger. Detta tillsammans med vanliga besök på strokeavdelningen i Avesta, Folktandvården, vaccination i Falun har medfört att jag varit en stor vårdkonsument de senaste månaderna.

Att jag blivit äldre och behöver vård och hjälp är en sak. Det som är mest anmärkningsvärt är alla människor som man träffar, överallt är det vänliga och hjälpsamma personer, det har varit läkare och annan vårdpersonal, men även sådana som sköter sjuktransporter, information, receptioner, cafeterior och annat runt själva vården.

Under den här tiden har jag inte träffat en enda sur eller avog person. Det är sådant som ger glädje och bra resultat, man mår bättre snabbare.

De problem som finns inom landsting och kommuner finns inte i den direkta vården, alla som finns där måste vara ett visst slags människor eftersom de kan göra ett så bra jobb mitt i allt elände.

Det skulle nog inte skada om de som styr och ställer granskas lite närmare.

JAN HANSSON HEDEMORA

Mer läsning

Annons