Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdefullt samarbete

Annons

Kinesiska Shenzen är en ekonomiskt autonom region som kineserna tidigt öppnade för utländskt kapital och kunnande. Det finns numera flera liknande regioner i Kina.

Samarbetet mellan det kinesiska företaget och Säter har utvecklats positivt för båda parter. Företagen Tektrans och Tekmek Lego, i Dalarna, står på tre "ben" när det gäller produktion och utveckling av mekaniska konstruktioner.

- Tektrans är utvecklingsföretag med produktutveckling, design och konstruktion. Tekmek står för tillverkning, svarvning, fräs, montering i kortare serier.

- Handlar det om större serier har vi samarbete med EEEV Industrial, Shenzen. De står för legotillverkning, export av verktyg för små och medelstora företag, säger Wolfgang Sailer.

Tektrans ägs av Wolfgang Sailer och Bengt Arén. Båda är delägare även i Tekmek.

Med i ledningen finns Heléne Östergren som tidigare har jobbat som market manager i Shenzen.

På hemmaplan står hon för information, marknadsföring, inköp och administration.

Syftet med det fördjupade samarbetet är att ägarna bakom Säterföretaget känner en stabil utveckling och vill nu gå vidare för att inbjuda nya kunder.

- Det är viktigt att visa våra kinesiska partner verkstaden i Säter och de möjligheter vi har. I framtiden ser vi att vi kan kombinera tillverkningen i Kina med vår verksamhet.

- Särskilt om vi gör konstruktionen eller utvecklat en produkt. Helhetsgreppet gör att kunden i slutändan får både hög kvalité och ett lågt pris, säger Heléne Östergren.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons